tisdag 31 juli 2012

Uppladdning

Idag har vi varit en sväng till brukshundsklubben och kört lite uppladdning inför morgondagens tävling med Milou. Vi ska nämligen till Hudiksvall imorgon och köra två stycken agilityklass 1 och förhoppningsvis få med oss den där sista efterlängtade pinnen. Vi håller tummarna hårt för att det ska gå vägen!Idag hade vi tänkt fokusera på balansen, eftersom hon haft en förmåga att hoppa av den på sistone, men då balansen var nerplockad och jag var själv så fick det bli ändrade planer. Körde istället A:et, gungan och slalom 2 vändor bara för att ha kört igenom ett 12-pinnars slalom inför tävlingen.

Hon kändes stundvis lite okoncentrerad men efter att ha blivit placerad på avbytarbänken två gånger så taggade hon till och visade upp otroligt fint slalom och fina kontaktfält på både A:et och gungan.

Med Charlie körde jag lite "skoj-agility" som uppladdning inför helgen då ju både hon och Milou ska tävla agility i Timrå. Jag försökte få henne att ha hög fart i allt hon gjorde och hon fick köra älsklingshindret, gungan, flera gånger.

Även lilla Lucky var med och tränade lite. För hennes del blev det A:et 2 gånger helt utan problem, några hopp över små hinder, introduktion av däcket och lite "stampa-på-gungan"-lekar. Hon var jätteduktig och är så otrolig positiv till allt vi gör :). Dock hade hon stundvis lite svårt att koncentrera sig då det kom en schäfer som skulle träna på sök precis bredvid agilityplanen. Men det är ju superbra störningsträning inför kommande tävlingar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar